Over ons

Wat we doen

Stichting WerkvoorHeerlen biedt passend werk voor mensen uit de doelgroepen van de Participatiewet, om hen zo goed mogelijk te ontwikkelen richting de arbeidsmarkt. De stichting ontwikkelt zich continu tot een kwalitatief goede en betrouwbare uitvoeringsorganisatie voor gemeentelijke opdrachten in meerdere vakgebieden.

De mens en haar relatie met anderen, staat bij ons centraal, zowel binnen als buiten onze organisatie. Met onze kernactiviteiten uitgevoerd door onze doelgroepen, staan we midden in de maatschappij. We onderscheiden ons door klantaandacht en klantenservice, en investeren in langdurige relaties.

Organisatie­structuur

Binnen het werkbedrijf Groenonderhoud vallen alle activiteiten die voortkomen uit de betaalde gemeentelijke opdrachten, zoals groenonderhoud in de buurt, die uitgevoerd worden door mensen met een SW-indicatie of een arbeidscontract bij WerkvoorHeerlen. Ongeveer 140 Wsw’ers (Wet Sociale Werkvoorziening) vormen de vaste kern van WerkvoorHeerlen, waarmee de kwaliteit van dienstverlening ten aanzien van gemeentelijke opdrachten verzekerd is.

Binnen het ontwikkelbedrijf vallen alle activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van kandidaten vanuit de Participatiewet richting werk bij een werkgever. Een ontwikkelcoach helpt een kandidaat kwaliteiten te ontwikkelen om zich comfortabel te voelen in een werksituatie.

Het Expertisecentrum draagt zorg voor de regie op de kandidaat vanuit de Participatiewet en is de verbindende schakel in de participatieketen (uitstroom – doorstroom – instroom). Het Expertisecentrum is ook een diagnose- en kenniscentrum voor elke organisatie in de regio met vragen over mens en werk.

Samenwerking

De belangrijkste afnemers van onze dienstverlening zijn werkgevers in de regio Parkstad. We werken daarom intensief samen met het Werkgevers Servicepunt Parkstad (WSP Parkstad). Door te bouwen aan goede relaties met werkgevers, kunnen we ontwikkeltrajecten organiseren die een duurzame uitstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk maken. Onze samenwerking vertaalt zich in duidelijke leer-werklijnen zoals in techniek, zorg, toezicht, horeca en groenonderhoud. Deze vernieuwende manier van samenwerken, draagt bij aan de continuïteit van de werkgever.

Jan

Jan

Bestuursvoorzitter

OR video

Raimond

Voorzitter Ondernemingsraad

Werken bij,

Werken bij WerkvoorHeerlen betekent werken in een mensgerichte, vriendelijke, dynamische werkomgeving. We zijn een platte organisatie. Hierdoor hebben onze medewerkers een sterk gevoel van eigenaarschap. Iedereen is direct verantwoordelijk voor zijn bijdragen aan de doelen van de organisatie. Daarbij heerst er een familiecultuur waarbij betrokkenheid, flexibiliteit en teamwork centraal staan.